Siirry suoraan sisältöön

Hippos2020:n hankejohtaja Ilkka Kilpimaa GSP Group Oy:stä pitää investorikilpailutuksen tämän hetkistä tulosta erinomaisena. Jyväskylän kaupunki on valinnut kilpailutuksen perusteella Hippos2020 -hankkeen jatkokehitykseen eli innovaatiokumppanuusvaiheeseen kaksi yhteenliittymää. Hankintapäätöksessä jatkoon valittiin Lehto-Fennia-konsortio ja Keva-OP-YIT-konsortio.

”Tulos on hankkeen kannalta erinomainen. Mukana on nyt kaksi vahvaa toimijaa, joista molemmat voivat toteuttaa hankkeen yhdessä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Hippoksen Kehitys Oy:n kanssa”, sanoo Ilkka Kilpimaa.

Monesta isosta hankkeesta eri puolilta Suomea kokemusta kerännyt Ilkka Kilpimaa kiittelee Hippos2020 -hankkeen ripeää edistymistahtia.

”Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut erinomaista. Se on mahdollistanut hankkeen ripeän etenemisen. Nyt tavoitteena on viedä samalla otteella rahoitus- ja rakenneneuvottelut myös päätökseen”.

Ilkka Kilpimaan mukaan Hippos2020:ssa sijoittajakiinnostukseen vaikutti vahvasti kokonaiskonsepti.

”Hippos2020 yhdistää konseptissaan aidosti niin liikuntaseurojen, arkiliikunnan ja liikunnan, huippu-urheilun, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tutkimuksen, tuotekehityksen ja yritystoiminnan. Näin syntyy lajissaan ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin kiinnostava kokonaisuus”, toteaa Kilpimaa

Hippos2020:n kilpailutuksen innovaatiovaiheeseen saatiin neljä tarjousta, joista hankintayksikkö katsoi kaikkien tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vähimmäisvaatimukset ja otti ne mukaan vertailuun. Kaksi parasta valittiin jatkoon.

Nyt alkavaan innovaatiokumppanuusvaiheeseen kytketään mukaan Jyväskylän Hippoksen Kehitys osaksi innovaatiokumppanuutta. Innovaatiokumppanuusvaiheen tarkoituksena on kehittää tarjouksen pohjalta hankkeen taloudellista, toiminnallista ja rahoituksellista suunnitelmaa sijoittajien ja hankintayksikön kannalta optimaaliseksi.

Hippos2020:n hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen on myös luottavainen hankkeen etenemiseen.

”Nyt valituilla konsortioilla on molemmilla hyvät edellytykset käydä neuvotteluja kanssamme ja toteuttaa hanke käytännössä”, arvioi projektipäällikkö Kari Halinen.

Lopullisen päätöksen hankeen etenemisestä ja toteuttajan valinnasta tekee kaupunginvaltuusto innovaationeuvotteluiden päätyttyä vuoden 2017 loppuun mennessä.