Siirry suoraan sisältöön
4-1

Tutkimus ja innovaatio

Me haluamme synnyttää ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista – keho, mieli, aivot. Yhdessä verkostomme yritysten sekä monitieteellisten oppi- ja tutkimuslaitosten kanssa tavoittelemme innovaatioiden syntymistä ja merkittävää tutkimuslähtöistä liiketoimintaa.

Liikuntapuisto_mies-1024x683
Tutkimus- & kehityshanke

Wellbeing Data Lab

Wellbeing Data Lab -hanke vauhdittaa alan yritysten mahdollisuuksia kasvattaa uutta liiketoimintaa Jyväskylän hyvinvointiekosysteemissä. Hankkeen vaikuttavuus perustuu uusiin sovellusinnovaatioihin, jotka aikaisempaa tehokkaammin hyödyntävät tietoa yhteisön aktiivisuudesta, hyvinvoinnista ja liikkumisesta hankkeessa syntyvien toimintamallien, teknisten valmiuksien ja datan pohjalta.

Hankkeella madalletaan yritysten kynnystä liittyä yliopiston tutkimus- ja projektitoimintaan. Hanke toteutetaan Jyväskylän Yliopiston ja Jyväskylän kaupungin yhteistyönä ja se on osa Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa solmittua ekosysteemisopimuksen toteuttamista.

DSC4793-1024x667
Testaus

KIHU Sports Lab 

Erilaiset mittaus- ja testauspalvelut ovat tehokas keino tuotekehityksen parantamiseksi ja helpottamiseksi. KIHU Sports Labin toteuttamien tilaustutkimusten avulla yritysten on mahdollista saada tutkittua tietoa tuotteensa ominaisuuksista ja puolueetonta faktaa markkinointinsa tueksi.

KIHU Sports Labilla on vuosien kokemus erilaisien tuotteiden tutkimisesta ja analysoimisesta. Toimintamme pohjautuu Huippu-urheilun instituutti KIHUn huipputason osaamiseen urheilun TKI-toiminnassa. Luotettavan henkilöstömme ja kattavien mittauslaitteistojemme ansiosta pystymme toteuttamaan haastavampiakin testaus- ja tilaustutkimuspalveluja.

Kun yrityksellä on markkinoiden paras tuote, niin KIHU Sports Lab todistaa sen tutkitusti!

 
13_9_2021 Seed Village Facebook LinkedIn Twitter
Kiihdyttämö

Seed Village

Seed Village -ohjelma on kasvuhaluisille liikunnan, hyvinvoinnin ja terveysalan yrityksille, joilla on tarve tutkimusyhteistyölle tai tuotteen/palvelun validoinnille. Ohjelma järjestetään Jyväskylän alueen korkeakoulujen kanssa vuosittain eri teemoilla. Lue lisää Kasvu Openin sivuilta alkavista Seed Village -kiihdyttämöohjelmista!

DSC_4272-scaled-e1584900203236-1024x817
Tutkimus- & kehityshanke

Suomalaisen urheilun TKI-verkosto

Hankkeessa tuotetaan selvitys tämän hetkisestä urheilun TKI-toiminnasta ja sen kehittämistarpeista Suomessa. Päätavoitteena on luoda kansallinen KIHUn koordinoima urheilun TKI-verkosto sekä verkostolle toimintamallit ja konkreettiset toimintatavoitteet eri toimijoiden kesken. Lisäksi pyritään vahvistamaan yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä urheilun TKI-toiminnassa.

Hanketta koordinoivat KIHU ja Jyväskylän yliopisto.

Liikuntakeskus Hippos näkymä juoksuparvelle
Tutkimus- ja kehityshanke

Sports Innovation Hub Jyväskylä

Sport Innovation Hub Jyväskylä pyrkii vahvistamaan tutkimus- ja koulutuslaitosten, pk-yritysten ja käytännön urheilutoimijoiden välistä yhteistyötä ja luomaan alustan innovaatioiden, tuotteiden ja palvelujen syntymiselle.

KIHUn erityistavoitteena hankkeessa on, perustehtävänsä mukaisesti, luoda uusia mahdollisuuksia tavoitteellisen urheilun kokonaisvaltaiselle kehittämiselle. Konkreettiset investoinnit sijoittuvat voimakkaasti lähivuosina uudistuvalle Hippoksen alueella.

 
Sport Suomi InnoLIVE
Tutkimus- ja kehityshanke

Urheilun tietovaranto ja ekosysteemi (UTV)

Kilpa- ja huippu-urheilussa valmentautumiseen liittyvä tieto on hajallaan ja talletettu moninaisin tavoin. Laajempien analyysien ja yhteenvetojen tekeminen on mahdotonta. On syntynyt tarve koota data yhteen paikkaan.

Yhteinen tietovaranto täydentää merkittävästi kerrytettyä tieteellistä osaamista, joka on käytettävissä huippu-urheilun lisäksi eri tasoisille liikkujille ja heidän harrastustaan tukeville apuvälineille ja palveluille. Näiden tuotteiden ja palvelujen markkina on globaali.

Hanketta koordinoi Jyväskylän yliopisto.

LIIKUNTA
Jyväskylän yliopisto

Globaalisti vertailtuna liikuntatieteiden huippututkimusta

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on rankattu 22. parhaaksi ShanghaiRanking-listalla vuonna 2022. Listalla on 300 liikuntatieteiden alan yksikköä (sport-related units) yliopistoista ympäri maailman.
 
SMB-125
Jalkapallotutkimus ja liiketoiminta

Nordic Football Conference 2022

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja Suomen Palloliitto järjestivät yhteistyössä ensimmäisen Nordic Football Conferencen toukokuussa 2022. Konferenssissa on puhumassa niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin jalkapallotutkimuksen huippuja.
 
Sport Meets Business -ennakkotapahtuma 10.5.2022 kokosi yhteen urheilu- ja tutkimusalan toimijoita, yrityksiä kuin sijoittajiakin.
 

Mielenkiintoista juuri nyt

Hyppää mukaan sisäpiiriin!

Tilaa HHubin uutiskirje, liity avainketjuumme ja kuulet ensimmäisenä hyvinvoinnin, terveyden ja liikunnan ekosysteemin uutisista ja kasvun paikoista.