Siirry suoraan sisältöön

Työuupumusta ja yksinäisyyden lisääntymistä – suomalaisten kokemuksia työhyvinvoinnin toteutumisesta haastavat monet riskitekijät. Samanaikaisesti työikäisten liikunnallisen elämäntavan puutteet tuovat vuosittain miljardiluokan laskun yhteiskunnan maksettavaksi ja heikentävät merkittävästi yritysten tuottavuutta. Liike on tunnetusti lääke moneen vaivaan, mutta hyvinvoivien yksilöiden ja tuottavien työntekijöiden saavuttaminen vaatii muuttuvassa yhteiskunnassa myös uudenlaisia reseptejä, jotka kannustavat fyysiseen aktiivisuuteen. 

Uusia reseptejä hyvinvoinnin haasteisiin tarjoaa digitaalinen pelimaailma. Pelillistämistä eli pelejä ja niihin kuuluvia elementtejä on hyödynnetty vielä aivan liian vähän liikkumiseen motivoinnissa. Tarvitaankin vain rohkeita visionäärejä, jotka eivät pelkää tarttua haasteeseen luoda ja toteuttaa aitoon tarpeeseen vastaavia pelillistettyjä ratkaisuja yhdessä muiden työhyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneiden toimijoiden kanssa. 

Kansallinen Sport Suomi -verkosto sekä Keski-Suomen e-urheilun osaamiskeskittymä -hanke kutsuvat yritystoimijoita mukaan 14.3. Jyväskylän Crazy Townille  ideoimaan sellaisia pelaamisesta ammentavia innovaatioita, jotka lisäävät liikettä ja tukevat liikunnallisen elämäntavan löytämistä erilaisissa työympäristöissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan, edustitpa sitten:


 • työnantajayritystä, joka on kiinnostunut työhyvinvoinnin eteenpäin viemisestä ja tuottavuuden kasvattamisesta organisaatiossa 

tai

 • pelifirmaa tai liikunta-/hyvinvointialan yritystä, jolla on halukkuutta ratkaista liikkumattomuuden koodia työelämässä tuote-/palvelutarjontaa kehittämällä

 

Työpajaan osallistuvat pääsevät suunnittelemaan yhdessä muiden mukaan lähtevien yritystoimijoiden kanssa työelämän tarpeisiin istuvia tuotoksia, kuten peli- tai sovellusaihioita tai muita pelillistettyjä toimintatapoja, joiden jatkokehittämistä todellisiksi innovaatioiksi jatketaan kevään toisessa työpajatoteutuksessa 11.4. Jyväskylän Yritystehtaalla (klo 12.3016.00, ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin). Yhteiskehittäminen tarjoaa niin ikään mahdollisuuden kestävään arvoverkostoitumiseen muiden aktiivisten toimijoiden kanssa tematiikan ympärillä. 

 

Ohjelma

🕗 14.3.2024 12:30–16:15    📍 Crazy Town Jyväskylä, Learning Cafe -tila (Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä)

12:30 Kahvitarjoilu

13:00 Virittäytyminen tunnelmaan

 • Tervetulotoivotus järjestäjiltä
  • Tuomas Rauhansalo, KSEOK & Alisa Heikkinen, Sport Suomi -verkosto
 • Asiantuntijapuheenvuorot
  • Digitaalisen harrastamisen vallankumous: E-urheilu ja pelikulttuuri hyvinvoinnin ajureina
   Kimmo Leinonen, projektipäällikkö, Espoon kaupunki 
  • Pelimarkkinoilla aukko liikkumiseen kannustaville peleille
   FT Tim Luoto (etänä)

13.45 Työpajatyöskentely

 • Fasilitoijana palvelumuotoilun asiantuntija Anu Raulo, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

16.00 Työpajan yhteenveto ja jatkon viitoittaminen

16.15 Tilaisuuden päätös

 

Lue lisää työpajan taustasta

 

Lisätietoja:

Alisa Heikkinen
Sport Suomi -verkoston projektipäällikkö
Jyväskylän kaupunki
+358 40 675 3066
alisa.heikkinen@jyvaskyla.fi

Kopio Kopio Sport Suomi logokoonti 2023 (14)Sport Suomi -verkostoa toteutetaan Jyväskylän, Lahden ja Kuopion kaupunkien yhteisesti vetämänä vetovastuuhankkeena 4/2023–12/2024 välisenä aikana. Hankkeen perusta on valtion sekä yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkien eli Innokaupunkien välisissä ekosysteemisopimuksissa ja sen rahoittajana toimii Pirkanmaan liitto, joka myöntää tukea vetovastuuhankkeille Euroopan aluekehitysrahaston varoista Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027-ohjelman sisältämien toimintalinjojen ja erityistavoitteiden mukaisesti.