Siirry suoraan sisältöön

Strateginen innovaatioyhteistyö Bilbaon Athletic Clubin ja Jyväskylän välille parantamaan urheilijoiden fyysistä suorituskykyä ja luomaan uusia mahdollisuuksia liikunnan ja hyvinvoinnin ekosysteemiin.

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ovat allekirjoittaneet innovaatiosopimuksen, jonka tavoitteena on tiedon jakaminen ja projektiaihioiden tunnistaminen liikunnan, hyvinvoinnin ja niitä läpäisevien teknologioiden alueella.

Yhteistyö perustuu kehityshankkeiden ja tutkimuksen edistämiseen, joiden tavoitteena on urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn optimointi. Yksi selkeä yhteinen kehitys- ja tutkimuskohde on jalkapallon pelaajien loukkaantumisriskitekijöiden tunnistamisessa.

Tavoitteena on tutkimuksen kautta luoda keinoja vähentää jalkapalloon liittyviä urheiluvammoja. Lisäksi uuden teknologian avulla kehitetään urheilusuorituksia ja vammojen ehkäisyä.

– Tämä sopimus tuo uusia mahdollisuuksia tiedekunnan liikuntabiologiseen urheilututkimukseen ja urheiluvammojen ehkäisyyn liittyvään jalkapallotutkimukseen. Lisäksi yhteistyö vahvistaa tiedekunnan uudistamaan valmentajakoulutusta, sanoo tiedekunnan dekaani, professori Ari Heinonen.

Sopimuksen myötä Bilbao Athletic Club pääsee osaksi Hippoksen ja liikunnan, hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen HHub-ekosysteemiä luoden uusia kansainvälisiä yhteyksiä Jyväskylälle ja HHubille.

– Tavoitteenamme on lisätä suomalaisen osaamisen menestystä maailmalla. Nyt laadittu innovaatiosopimus on ainutlaatuinen ja avoin mahdollisuus monipuoliselle tutkimus-, valmennus- ja kaupalliselle yhteistyölle Bilbaon kanssa. Tarkoitus on tulevaisuudessa kutsua mukaan myös uusia kumppaneita Suomesta ja Euroopasta, kommentoi Nina Rautiainen HHub-ekosysteemin ja kasvuliiketoiminnan projektipäällikkö Business Jyväskylästä, Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä.

Lisätiedot:

Ari Heinonen, dekaani, professori, liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto, p. 040 805 3551 ari.o.heinonen[at]jyu.fi
Nina Rautiainen, projektipäällikkö, Hippos ja HHub, Innovaatiot ja kasvuliiketoiminta, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki p. 050 4137 028, nina.rautiainen[at]jyvaskyla.fi
Aitor Jiménez Villar, Berrikuntza Zuzendaria, Chief Innovation Officer, Athletic Club, Bilbao +34 650 195 198, a.jimenez[at]athletic-club.eus

Kuva: Athletic Club, Bilbao.