Siirry suoraan sisältöön

Nyt on tarjolla kaksi mahdollisuutta kansainvälisten markkinoiden ja kumppanuuksien rakentamiseen Espanjan Bilbaoon ja Madridiin huhtikuun aikana. Delegaatiot järjestetään samalla viikolla, Bilbaossa 22.–24.4 ja Madridissa 25.–27.4. Kiinnostuneilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua molempiin vierailuihin.

Yritysdelegaatio Bilbaoon:

Bilbaoon suuntaava delegaatio on osa Jyväskylän ja Biskajan alueen solmimaa Innovation Bridge -yhteistyöohjelmaa, joka käynnistyi viime syksynä biskajalaisten yritysten vierailulla Jyväskylään. Biskaja-yhteyden taustalla on hyvässä vauhdissa oleva tutkimusyhteistyö Jyväskylän yliopiston ja Athletic Club Bilbaon välillä. Delegaatio järjestetään huhtikuun 22.–24.4. ja mukaan valitaan 6 yritystä.

Mukaan haetaan erityisesti yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja energian, datan, suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden sekä kyberturvallisuuden ja uudistuvan teollisuuden alla mutta teemat eivät ole rajoittavia.

Lue lisää Biskajan alueen startup-yritysten vierailusta täältä.

Vierailun agendalla on alustavasti muun muassa:

  • 22.4. Lezama Training Center, joka on Athletic Clubin harjoitus- ja innovaatiokeskus
  • 23.4. Bizkaia Enpresa –tapahtuma, joka on paikallinen yritysekosysteemitapahtuma
  • 24.4. Pitchaus tapahtuma delegaation yrityksille Bilbao Accelerator Towerilla

Ohjelman yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Toimitamme Bilbaoon esittelyt mukaan lähtevistä yrityksistä, ja vierailun aikana delegaatiota isännöi alueen elinkeinokehityksen päätoimija Bizkaia BeazTavoitteena on tunnistaa jo ennen matkaa yritysten ja Beazin kesken kiinnostavia kontakteja ja avauksia delegaatioon osallistuville yrityksille.

Madridin vierailu avaa oven LALIGAn suuntaan:

Kansallisen Sport Suomi -verkoston fasilitoima yritysmatka suuntautuu Madridiin, Espanjan jalkapalloliigan LALIGAn pääkonttorille. Mukaan valitut yritykset pääsevät esittäytymään ja pitchaamaan LALIGAn organisaatiolle ja sen alaisille seuroille. Vierailu ajoittuu Biskajan vierailun kanssa samalle viikolle 25.–27.4. Toinen Madridin vierailukohde LALIGAn lisäksi on Sport Boost Accelerator.

LALIGAn vierailulle etsitään erityisesti yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja esimerkiksi suorituskyvyn optimointiin, stadioneiden ja areenoiden olosuhteiden hallinnointiin (energiaoptimointi ja kestävä kehitys, turvallisuus, kävijäkokemus, kannattajien sitouttaminen tmv.) tai tarjoavat pelillisiä ratkaisuja (gaming) tai muita AI- ja datapohjaisia ratkaisuja. Edellä mainittu listaus ei ole rajaava ja matkoille voivat hakea yritykset ympäri Suomen. Yritysmatkalle valitaan mukaan maksimissaan 9 yritystä

Lue lisää yhteistyöstä LALIGAn kanssa täältä.

Jyväskylän kaupungin tekemä yhteistyö LALIGAn kanssa liittyy Jamkin Sport Business -yksikön tiiviiseen yhteistyöhön liigaorganisaation kanssa. Urheiluliiketoiminnan opiskelijat pääsevät vuosittain etsimään ratkaisuja esimerkiksi tapahtumien ja markkinointikampanjoiden suunnitteluun. Nyt suomalaisten yritysten on mahdollisuus esitellä osaamistaan ja tavata liigaorganisaation edustajia sekä joukkueita Madridissa LALIGAn pääkonttorilla.

Delegaation tavoitteena tuoda esille tuotteita, palveluita tai muita innovatiivisia ratkaisuja, joilla voisi olla kysyntää Espanjan jalkapalloliigassa. LALIGAn tahtotilana on löytää innovatiivisia ratkaisuita ja panostaa yhteyksien syntymiseen startup- ja yrityskentän ja liigan toimijoiden välillä.

Lue lisää: Suomalainen ONIT Sport yhteistyöhön LALIGAn kanssa

Mitä osallistuminen edellyttää?

•    Kansainvälistymishalukkuutta ja kv-markkinoille skaalattavan tuotteen tai palvelun
•    Valmius markkinoida yrityksen palvelua/tuotetta englanniksi
•    Kiinnostusta avata verkostoja ja myyntiä kohdealueilla 
•    Osallistuminen kansainvälistymissparraukseen ennen matkaa (valinnainen)

Osallistuva yritys maksaa matkakulut itse. Yritysvalinnat tehdään valitsijaraadin toimesta helmikuun loppuun mennessä hakemusten pohjalta, jotka on toimitettava 21.2. mennessä.

Hae mukaan täältä


Valitsijaraadit koostuvat:

  • Bilbaon delegaation valitsijaraati: Nina Rautiainen, Jyväskylän kaupunki, Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, Marko Sorri, Yritystehdas
  • Madridin delegaation valitsijaraati: Nina Rautiainen, Jyväskylän kaupunki, Isto Vanhamäki, LADEC ja Aki Gröhn, Kuopio Health

Lisätietoja:

Bilbao - Taija Lappeteläinen, projektiasiantuntija, ekosysteemit
taija.lappetelainen@jyvaskyla.fi
+358405239321

Madrid - Alisa Heikkinen, projektipäällikkö, Sport Suomi
alisa.heikkinen@jyvaskyla.fi
+358406753066

 

Rahoittajan logot
Optimal Performance -verkosto on osa liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemityötä (HHub), jota rahoittaa Keski-Suomen liitto (EAKR). Työtä koordinoi Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut. Sport Suomi -verkostoa toteutetaan Jyväskylän, Lahden ja Kuopion kaupunkien yhteisesti vetämänä vetovastuuhankkeena 4/2023–12/2024 välisenä aikana. Hankkeen perusta on valtion sekä yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkien eli Innokaupunkien välisissä ekosysteemisopimuksissa ja sen rahoittajana toimii Pirkanmaan liitto.