Siirry suoraan sisältöön

Yhteistyö sai alkunsa Jyväskylässä, kun LALIGA:n ja ONIT Sportin tiet kohtasivat elokuussa Business Ralleilla. Keväällä 2023 ONIT Sport osallistui HHub-ekosysteemin järjestämään International Venture Academy ohjelmaan sekä esittäytyi eurooppalaisille sijoittajille Business Rally Investor Day -tapahtumassa. 

Psyykkisen valmennuksen asiantuntijayritys
ONIT Sport Oy ja maailman korkein jalkapallon sarjataso LALIGA käynnistävät yhteistyön, jonka tavoitteena on tukea nuoria urheilijoita, valmentajia ja vanhempia mielen hyvinvoinnin vahvistamisen äärellä urheilussa sekä elämässä. 

Yhteistyö käynnistetään 8.11 sosiaalisen median kampanjalla ”Mind the future”. Kampanjan aikana ONIT Sport sekä LALIGA jakavat postauksia, vaikuttajavideoita ja tietoa siitä, kuinka mielen taitoja voi vahvistaa käytännössä arjessa.

LALIGA:n tavoitteena on edistää hyvinvointia vahvistavaa urheilukulttuuria nyt ja tulevaisuudessa.

Kampanjan aikana julkaistava ONIT Sport:in SKILLS -sovellus on kehitetty urheilijoiden psyykkisen valmennuksen toteuttamiseksi, joka mahdollistaa kestävän hyvinvoinnin vahvistamisen urheilusektorilla. Ainutlaatuinen, tutkimustietoon pohjautuva valmennustyökalu, mahdollistaa laadukkaan psyykkisen valmennuksen toteuttamisen kaikissa ikäryhmissä ja kaikilla tasoilla. Valmentajat, urheiluseurat, liitot ja komiteat voivat hyödyntää kertyvää hyvinvointidataa osana kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistavan urheilukulttuurin kehittämistä.

“Mielen hyvinvoinnin ja terveyden merkitys on erittäin suuri kasvavien lasten ja nuorten keskuudessa. Sosiaalisesti vastuullisena organisaationa LALIGA on erittäin mielellään mukana tärkeässä yhteistyössä Suomessa, jonka tavoitteena on laadukas yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä urheilijoiden että fanien keskuudessa”, kertoo Juan Fernandez, LALIGA:n pohjoismaiden edustaja.

Mikäli lasten ja nuorten mielen taitoja halutaan vahvistaa arjessa laaja-alaisesti, on tärkeää osallistaa mukaan myös valmentajat ja vanhemmat.

”Mielen taidot kehittyvät parhaiten silloin, kun lapsen ympärillä luonnollisesti toimivat aikuiset tukevat ja auttavat lasta kehittämään monipuolisia mielen taitoja arjessa. Vanhemmat ja valmentajat voivat tukea lasten harrastamista ja mielen taitojen kehittymistä olemalla sekä kiinnostuneita aiheesta että hyödyntämällä omaa osaamistaan arjessa. Hyvinvointia vahvistavan tulevaisuuden kannalta on tärkeää ymmärtää, että on kannattavampaa kehittää taitoja kuin korjata vain ongelmia. Oikea aika vaikuttamiseen on nyt, ei huomenna”, kertoo Laura Andelin, ONIT Sport:in perustaja, psykoterapeutti ja psyykkinen valmentaja.


Lisätietoja:
ONIT Sport Oy
Laura Andelin
+358 40 580 0080
laura.andelin@onitsport.fi

LALIGA
Juan Fernandez 
+34 912 055 000
jfuentes@laliga.es


SKILLS on urheilijoiden psyykkisen valmennuksen toteuttamiseen kehitetty mobiilisovellus. Sovellus sopii hyödynnettäväksi kaikille nuorille urheilijoille lajista tai tasosta riippumatta 8-vuotiaista lapsista 17-vuotiaisiin nuoriin urheilijoihin asti. Sovellusta hyödynnetään laajasti urheilijoiden, valmentajien ja vanhempien keskuudessa valtakunnallisesti. Sovellus on huomioitu Design from Finland -merkillä osoituksena kestävästä ja laadukkaasta kotimaisesta suunnittelu- ja toteutustyöstä. SKILLS-sovellus julkaistaan Suomessa 8.11.2023 sekä Euroopassa vuoden 2024 alussa.

LALIGA on maailman suurin jalkapalloekosysteemi. Se on yksityinen urheiluyhdistys, joka koostuu 20 julkisesta urheiluyhtiöstä (SAD), LALIGA EA SPORTS:n sekä 22 LALIGA HYPERMOTIONi:n seurasta ja joka vastaa ammattilaisjalkapallokilpailujen järjestämisestä Espanjassa. LALIGAlla on yli 200 miljoonaa seuraajaa maailmanlaajuisesti sosiaalisissa verkostoissa, 16 alustalla ja 20 eri kielellä. LALIGA:n pääkonttori sijaitsee Madridissa (Espanja) ja sillä on laajin kansainvälinen urheilukiinteistöverkosto, joka toimii 41 maassa 11 toimiston ja 44 edustajan kautta. Organisaatio tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä SÄÄTIÖNSÄ kautta ja oli maailman ensimmäinen ammattijalkapalloliiga, joka perusti liigan kehitysvammaisille jalkapalloilijoille: LALIGA Genuine.