Siirry suoraan sisältöön

Jatkuva muutos luo painetta hyvälle johtamiselle, rakenteille ja ymmärrykselle oman henkilöstön tilasta, Varman Pienyrityasiakkuudet- johtaja Ilari Abdeen sanoo.

Kasvavia yrityksiä, niitä Suomi todella tarvitsee. Kasvuyhtiöt luovat usein paljon uusia työpaikkoja ja samalla uutta liiketoimintaa. Tämä luo kasvun mahdollisuuksia myös muille. Kasvussa avainasemassa ovat tietyt avainhenkilöt, mutta toisaalta myös yrityksen koko henkilöstö, jonka varaan kasvu rakentuu.

Kasvun eri vaiheissa ihmisiltä odotetaan paljon. On kuitenkin tärkeää, että henkilöstön jaksamisesta huolehditaan pitkällä tähtäimellä. Haluankin korostaa kasvuyritysten tarvetta vastuulliseen, ihmislähtöiseen johtamiseen. Työssäni saan toimia työkykyjohtamisen ammattilaisten kanssa. Samalla tapaan valtavan määrän kasvuyrityksiä ja heidän johtoaan. Yksi asia, joka kasvusta keskustellessa usein korostuu, on jatkuva muutos niin henkilöstön kuin liiketoiminnankin näkökulmasta. Tämä luo painetta myös hyvälle johtamiselle, rakenteille ja ymmärrykselle oman henkilöstön tilasta.

Menestynyt liiketoiminta tarvitsee vastuullista johtamista

Kasvun eri vaiheissa korostuvat eri tekijät. Meille kasvun alkumetreillä näkyy usein perustajien ja avainhenkilöiden oma työkyky ja sen johtaminen. Kasvun edetessä henkilöstön ja tiimin työkyky sekä organisaation rakenteet alkavat korostua laajemmin. Hyviä kysymyksiä, joita yritykselle voi esittää, ovat esimerkiksi: Tietävätkö kaikki, miksi tätä teemme? Mitä tavoittelemme ja mikä on jokaisen henkilökohtainen merkitys kasvun matkalla?

Ei unohdeta, että jokainen meistä on yksilö ja että hyvällä vastuullisella johtamisella koko liiketoiminta menestyy paremmin. Varmassa olemme valinneet Kasvu Openin valtakunnalliseksi kumppaniksemme juurikin tukeaksemme suomalaista kasvua sekä tuodaksemme tukea ja asiantuntijuutta hyvän työkyvyn ylläpitämiseen läpi kasvun eri vaiheiden